csak képek.:)

15 megjegyzés:

 1. I dont undestand the text,but the kontrastis big...

  VálaszTörlés
 2. the text maybe not interesting......but the contrst.........

  VálaszTörlés
 3. Életben tartani, vagy hagyni meghalni. Ez az egyik legnagyobb kérdése az eutanáziának, vagy más néven a kegyes halálnak. Magyarországon az eutanázia egyik formája sem megengedett, emberölésnek minősül.

  A jelenleg hatályos Büntető törvénykönyv 167.§ így szól: Aki mást megöl, bűntettet követ el és 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az élethez való jog az egyik legalapvetőbb emberi jog, amelyről lemondani jogilag nem lehet, és születésünktől fogva megillet minket.

  Az eutanáziának két típusát ismerjük: aktív és passzív. Aktív eutanázia, ha a gyógyíthatatlan és elviselhetetlen fájdalmakat átélő beteg kérésére orvosa (vagy bárki más a beteg kérésére) a halálba segíti. A passzív eutanázia esetében a beteg lemond az életét meghosszabbító gyógykezelésről, amelyet az orvos a beteg akaratát tiszteletben tartva nem végez tovább.

  VálaszTörlés
 4. Véleményem szerint ez egy igen kontrasztos téma,ha az embernek joga van élni(sőt ezt még fokozza is a törvény betűje:méltósággal...stb..)Akor joga van meghalni is.Szerintem ez ennyire egyszerű.Nálunk mégsem az.Hosszan beszélhetnék a kérdés etikájáról,orvosi szemszögéről(nem mintha orvos lennék,csak érdekel a téma).De számomra egyértelmű,hogy nem csak az élethez van jogom.

  VálaszTörlés
 5. VUDUHALÁL?
  Ha egy kíváncsi személy valamilyen vallási képzetből eredő rituális, avagy társadalmi előírást megszeg, s ezen rajtakapják, a közösség azzal bünteti őt, hogy elfordul tőle, kiközösíti az adott társadalomból.

  Idősellátás - nemcsak szociális otthonban
  Nem minden család engedheti meg magának, hogy valamelyik szülő, közeli hozzátartozó gondozásához valaki kiessen a munkából. De megoldást mindenképpen találni kell. Ellátási lehetőségek, amelyek az időseknek, magatehetetleneknek járnak. De ki, mikor és mire jogosult?
  Az idősellátásról>>
  A kiközösített személy reményvesztett lesz, elkülönül a társaitól, lefekszik kunyhójában, élelmet sem vesz magához, s a körülményekhez képest nagyon gyorsan, néhány nap alatt meghal anélkül, hogy orvosilag bármiféle betegség kimutatható lenne nála.

  A tudomány ezt a fajta halált kiközösítéssel járó vagy szociális halálnak, a közösség által kiváltott halálnak nevezi.

  A vudu típusú halál egy másik változata, amikor valaki önként vállalja, anélkül, hogy bárki is kényszerítené erre. Rohanó világunkban is megfigyelhető ez a jelenség.

  Kapaszkodás, kötődések - Testi-lelki kötelékek

  Mindannyian ismerünk olyan idős házaspárokat, akik egymásba kapaszkodva élik le az életüket, majd pedig, ha egyikőjük elindul a Nagy Útra, a másik egy-két héten belül követi.

  Kapcsolatfüggőség
  A kapcsolatfüggőség divatos kifejezés, manapság gyakran használatos. Amikor valaki minden cselekedetét a másik véleményétől és beleegyezésétől teszi függővé, miközben ez nem kölcsönös, és ebben a szituációban nem boldog egyik fél sem, erős a gyanú a kapcsolatfüggőségre.
  A kapcsolatfüggőségről>>(Olykor minden kimutatható szervi elváltozás, komolyabb betegség nélkül, egyszerűen „belehal a bánatba”, ahogy mondani szokták.)
  A kapaszkodás már a születés pillanatában elkezdődik, hiszen létezni sem tudnánk édesanya nélkül, ez egy ősi ösztönkésztetés. Kamaszkorban a barátok, majd a társ keresésével folytatódik a kötődések további alakulása.

  A megkapaszkodásra azért van szükség, mert a szoros testi-lelki kötelék indítja el a szeretet kialakulását - ami valójában nemcsak egy elvont fogalom, hanem létező, mérhető bioenergia, ami élettanilag meghatározható, az „emberi anyag” mérhető része.

  VálaszTörlés
 6. Tehát a bánat halálos is lehet?A válasz igen.....

  VálaszTörlés
 7. Ez a kérdés engem is régóta foglalkoztat. A házi kedvenceknél,az állatorvos ha indokoltnak tartja akkor elaltatja a beteg állatot. Az orvosi eskü nem a szenvedés meghosszabbításáról, hanem a gyógyításról szól.Viszont ha egy EMBER a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan beteg, akkor IGENIS megilleti az a jog, hogy döntsön saját életéről.Dolgoztam orvosi rendelőben, ahol felvilágosítottak, alkalmaznak aktív eutanáziát a kórházakban,de úgy, hogy nem bizonyíható.Hogy bele lehet-e halni a bánatba? Igen! De csak akkor, ha a hátrahagyott fél nem kap ellenkező "utasítást".Mivel világéletében (mondjuk 56 évig) szerette, tisztelte a párját teljesíti végakaratát. Követné őt de nem teheti. Na ilyet nem szabad kérni senkitől!! Az illető ugyanis már csak vegetál és szenved, amit nem nevezhetünk életnek.

  VálaszTörlés
 8. A hátrahagyott akaratától függetlenül is bele lehet halni a bánatba.......

  VálaszTörlés
 9. Nem tudtam bejelentkezni, most nem találtam a helyét, és a frissítést sem.Mindegy, azért leírom, hátha...
  Kedves Titusz! Igen én is hallottam olyanról, hogy az illetőnek " megszakadt a szíve bánatában"Ez a jobbik eset, ha lehet ezt mondani.De mi van akkor, ha a kötelességérzet illetve az ígéret erősebb??? Én naponta tanúja vagyok mit él át az Édesanyám. Távol van tőlem, csak azzal tudok neki segíteni, hogy meghallgatom. Új környezetbe kényszerült, naponta megalázzák,de már kiszolgáltatott helyzetben van.Akik miatt életben kellett maradnia, azok "rúgnak" belé.Szabad ilyen helyzetbe hozni bárkit is? Megismétlem:NEM!!! A bánat a kiszolgáltatottság, lassan dühbe megy át.Most már más célja van az életének: visszavágni, és ezért most már élni akar!!! Elkeserítő egy helyzet... Ennyi.

  VálaszTörlés
 10. A bánatba bele lehet halni.No nem azért mert elveszítjük akit szeretünk.Mikor érezzük feleslegesek vagyunk.Az ember ösztönös reakciója, hogy kapcsolatokat keres.Egy darabig talán működik is a dolog, ha bejön.Mi van akkor ha nem? Próbálja befejezni a vegetálást.Imádkozik az Úrhoz, hogy bocsásson meg neki, és fogadja őt mégis magához.Erre mi történik? Az Úr életre ítéli!Még kórházi beavatkozás sem kell, mintha mi sem történt volna.Jó mi? Valahol olvastam: egy előadáson hangzott el: az emberi agy fura egy valami.Mikor úgy érzi elég volt már, nem képes több rosszat befogadni, akkor egy szinttel feljebb lép. Az illető kívűlről látja magát.Teszi a dolgát mint egy gép.Nem ért a modern dolgokhoz,mégis übereli a technikát, hisz Ő MAGA egy gép..Ilyet még senki sem alkotott.Vagy igen????

  VálaszTörlés
 11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 12. A világ már csak ilyen igazságtalan!

  VálaszTörlés
 13. Kedves "Névtelen"! Díjaztam volna,ha utalsz arra, mire írod ezt az igazságtalan dolgot. Az eutanáziás, vagy a hajléktalanos hozzászólásomra.Most már teljesen mindegy, mert töröltem mindkettőt. Túl hosszúak voltak,és úgy látom itt nem szokás hosszan írni.Láttam még ott a kuka, ezért használtam, mielőtt az admin. értesítés nélkül törölné.A többit már nem tudtam,de gondolom ő megteszi.

  VálaszTörlés

CSAK FINOMAN ÉS SZÉPEN.....