A g plusz-ról
A körökA Google+ Körök szolgáltatással mindenkit valóságos társasági kapcsolataidnak megfelelően rendszerezhetsz például a "család", a "munkatársak", a "zenebarátok" vagy az "évfolyamtársak" körbe. Ezután a megfelelő információkat oszthatod meg a kívánt személyekkel, és a mások által közzétett tartalmakat is követheted. Kihirdetheted például eljegyzésedet a barátaidból és családtagjaidból álló köröknek, és megtekintheted a kedvenc íródról szóló friss híreket a könyvklubod tagjaiból összeállított körben megosztott bejegyzésekből.

Beállíthatod azt is, hogy az egyes körök milyen adatokat lássanak személyes profilodon. Megadhatod például azt, hogy barátaid láthassák elérhetőséged, címed és kapcsolati adataid, míg a korábbi munkahelyeiddel és a tanulmányaiddal kapcsolatos információk csak évfolyamtársaid körében legyenek láthatók.

Profilod az a kép, amelyet önmagadról mutatsz a Google termékeiben és szerte az interneten. A profil segítségével kezelheted a másoknak megjelenő információkat - például az önéletrajzodat, a kapcsolattartási adataidat és a rólad szóló vagy általad készített webhelyekre mutató linkeket.
Bár a profilod nyilvános, csak a teljes nevedet kell feltüntetned benne - az összes többi információt, amelyet nem szeretnél megosztani másokkal, módosíthatod vagy eltávolíthatod.
A profilod rólad szól, és megérdemled, hogy saját adataidról te dönts.
 • Ha a profilodban megváltoztatod a nevedet, az a Google Fiókban is meg fog változni. Ez a változás mindazon Google-termékekben is érvényesül majd, amelyekbe a fiókodon keresztül bejelentkezel, így például a Gmailben és a Google Dokumentumokban.
 • Ha törlöd a profilt, a Google Fiók nem törlődik.
 • Az e-mail címedet ismerő felhasználók esetleg egy linket is láthatnak, amely az e-mail címmel társított profilra mutat.

11 megjegyzés:

 1. A profilban tárolt tartalmak nem mindenkinek szólnak. Megadhatod, hogy az egyes profilterületeket kik tekinthetik meg. Amikor tehát a profilodat szerkeszted, ne feledd, hogy az egyes csoportokat beállíthatod nyilvánosként, privátként - vagy a kettő között félúton.

  VálaszTörlés
 2. A körökhöz: egy személy több körhöz is tartozhat, így könnyebb az "átfedések", metszetek kezelése.

  VálaszTörlés
 3. vodor48-nak:a körökkel kapcsolatban lenne kérdésem, ha lehet.Kérlek vedd figyelembe, hogy teljesen új vagyok, jelenleg 470 névvel...OKÉ! Besorolom őket,van akit több helyre is.Lesznek átfedések is, nyilvánvaló.Viszont mit takar, ez a könnyebb lesz a kezelésük? Nem ártana egy útmutató, mert momentán ott tartok feladom.Bejelölnek, vagy felvesznek, elárasztanak befektetési meg egyéb tanácsokkal.Megszoktam, hogy reagálni illik, de akkor meg kiosztanak...

  VálaszTörlés
 4. Végtelenül egyszerű. Valaki felvesz a köreibe. Megnézem a bejegyzéseit. Ha számomra azok érdekesek, felveszem őt egy körbe. Ha nem érdekesek, nem veszem fel. Ő látja amit postolok, én nem látom amit ő.

  Ha szemmel láthatóan spammer, vagy gyanús, egy másik körbe veszem fel. Abba, ahol az ott lévők mellőzésre kerülnek. Ő úgy tudja, ott van a köreimben, de nem zavar a hülyeségeivel.

  Ha én találok olyat, akinek a bejegyzései érdekelnek, felveszem egy harmadik körbe. Az már az ő dolga, hogy eldöntse: ő felvesz, vagy sem.

  Ilyen egyszerű.

  VálaszTörlés
 5. "végtelenül 1xű......." nekünk....de van akinek a gép bekapcsolása sem 1xű....igen van....... :-)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm Nessie,végre valaki reagált. Azt hiszem én rövidre zárom a kőrt és lelépek... ez nem az én világom..A gépet ugyan be tudom kapcsolni, de túl régimódi vagyok, én csak hozzászólni tudok, jó bő lére eresztve.Az én időmben még beszélgettünk. Ezt természetesen nem kell revideálni, és megjelentetni. Az embernek tisztában kell lenni azzal, hol a helye. Én csak azt nem értem, miért nem írnak ide soha...

  VálaszTörlés
 7. nevem nincsen nevtelen sirban vigasz nincsen

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. cenzúrázhattam volna...de közzétettem.....annyira nyitott könyv vagy,....
   A erőltetett színpadias belépő.... lol NEKED VAN NEVED!!! és semmi extra sincs benne.Nyugi fognak emlékezni rád....ha mindsen jól megy a halálod után kb 5 évig.utána azt sem tudja majd senki,h léteztél.
   ha közölni akarsz valamit akkor ne itt és ne ebben a formában.
   kösssz...

   Törlés
  2. ki jár erre akinek neve nincsen,
   és megmondja a frankót...,
   hogy VIGASZ sincsen.
   VAN 1 TIPPEM,
   telitalálat.......
   unatkozol?te 100 kilós állat....

   Törlés
  3. éss kéremszépen ne rombold az oldal színvonalát a kéretlen ide nem illő kommentekkel.inkább szólj hozzá a témához.
   jaaaa...,hogy az nem megy....

   Törlés
 8. ki jár erre akinek neve nincsen,
  és megmondja a frankót...,
  hogy VIGASZ sincsen.
  VAN 1 TIPPEM,
  telitalálat.......
  unatkozol?te 100 kilós állat....

  VálaszTörlés

CSAK FINOMAN ÉS SZÉPEN.....